• 01 header groei
  • 02 header uniek
  • 03 header kwaliteit
  • 04 header professioneel
  • 05 header betrokkenheid
  • 06 header samenwerken
  • 07 header respect

Aanmelden van uw kind

Wanneer uw kind vier jaar wordt, mag het naar de basisschool. Ongeveer een jaar voordat uw kind vier wordt, kunt u het aanmelden bij ons op school. De aanmelding van het eerste kind vindt plaats na een informatiebijeenkomst op school. U kunt zich hiervoor aanmelden via een mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefoontje naar de school (0318-555562). Tijdens deze bijeenkomst wordt het een en ander over de school verteld, gevolgd door een rondleiding door de school. Daarna krijgt u - geheel vrijblijvend - een schoolgids en een inschrijfformulier mee. Volledig, correct ingevulde en ondertekende inschrijfformulieren worden op school ingeleverd. Het is altijd mogelijk om een persoonlijke afspraak te maken op een ander tijdstip. Aanmelden voor de kennismakingsmorgens kan eenvoudig door te mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer en de naam en geboortedatum van uw kind. Uiteraard is het ook mogelijk om - indien gewenst - op een ander tijdstip kennis te maken.

Na verwerking van de inschrijfgegevens ontvangt u een bewijs van voorlopige inschrijving.
Een paar maanden voor de vierde verjaardag van uw kind ontvangt u een aanvullende vragenlijst, die ons meer inzicht geeft in de ontwikkeling van uw kind. Deze lijst kan aanleiding zijn voor het uitnodigen voor een gesprek.
Na beoordeling van de ingevulde aanvullende vragenlijst, wordt het kind al dan niet definitief geplaatst.

In de maand voorafgaand aan de vierde verjaardag van uw kind, mag het twee middagen naar school om kennis te maken met de groep en de leerkracht. Het krijgt hiervoor van de leerkracht schriftelijk bericht. De eerste officiële lesdag is altijd de eerste maandag na de dag waarop het kind vier jaar wordt.
In de maand december en zes weken voor het einde van het schooljaar stromen er geen nieuwe leerlingen in. Dit vanwege de extra drukte die deze maanden met zich meebrengt.
Kinderen die in december 4 jaar worden, beginnen op de eerste maandag na de kerstvakantie. Zij hebben soms wenmomenten van tevoren.
Kinderen die in juni, juli of augustus 4 jaar worden, komen na de zomervakantie op school. De eerste officiële schooldag is dan direct de eerste dag na de zomervakantie. Uitzondering hierop zijn de kinderen die op deze eerste lesdag nog geen 4 jaar zijn. Afhankelijk van hun geboortedatum kunnen zij maximaal tien dagdelen voor hun vierde verjaardag naar school om te wennen.
De kinderen die direct na de zomervakantie op school komen, worden uitgenodigd voor de zogenaamde doorschuifmiddag. Dit is de laatste maandagmiddag van het schooljaar. Tijdens deze middag maken de kinderen kennis met de leerkracht en de groep.

Bij de indeling van de groepen houden we rekening met diverse factoren: het aantal leerlingen in de groep met specifieke onderwijsbehoeften, de verdeling jongens/meisjes en de grootte van een groep.